fbpx

Västra Götalandsregionen (VGR): Välkommen att söka Bastjänstgöring i Västra Götalandsregionen!

Koncernkontoret, VGR-akademin

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso- och sjukvård samt ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Vill du utvecklas i din roll som läkare hos en av Sveriges största arbetsgivare? Västra Götalandsregionen (VGR) söker dig som är legitimerad läkare, inte har gjort AT och som är intresserad av att påbörja Bastjänstgöring – BT – hos oss nu i höst.

Sista ansökningsdag 2021-05-12

Bastjänstgöringen i Västra Götalandsregionen (VGR) är en visstidsanställning på 12 månader med fokusklinisk tjänstgöring. Vi erbjuder 25 BT-tjänster som kommer att fördelas på NU-sjukvården, Södra Älvsborgs Sjukhus, Skaraborgs Sjukhus, Sjukhusen i Väster, Sahlgrenska Universitetssjukhuset samt inom primärvården i VGR. Oavsett var du är anställd kommer BT-tjänstgöringen innehålla följande obligatoriska placeringar: primärvård, akut sjukvård samt psykiatri.

Som BT-läkare kommer du att ha en individuell och strukturerad utbildningsplan samt få en egen huvudhandledare som följer dig genom din tjänstgöring. Du kommer också att delta på gemensamma utbildningar och seminarier tillsammans med andra BT-läkare i VGR.

Vi följer Socialstyrelsens föreskrifter för BT som du hittar här!

Mer information om våra sjukhus och offentliga primärvård hittar du här!

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill påbörja en BT i VGR, har en legitimationsgrundande läkarutbildning från annat land än Sverige och inte har genomfört svensk allmäntjänstgöring (AT). För att kunna söka BT i VGR ska du ska ha erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen. För denna tjänst krävs att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Klinisk erfarenhet är meriterande, i synnerhet om du har arbetet inom svensk hälso- och sjukvård. Vi ser BT som första steget i en framtida specialiseringstjänstgöring (ST) inom VGR.

Vi söker dig som har patienten i fokus, är ansvarstagande och trygg samt uppskattar ett välfungerande samarbete i team. Goda medicinska kunskaper samt insikt i när du behöver rådfråga kollegor skapar patientsäkerhet och du tar tillvara på alla möjligheter till förbättring och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Så här ansöker du
Ansökan till BT sker elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg där vi vill att du fyller i samtliga uppgifter i den standardiserade mallen samt besvarar de frågor som ställs.

Till ansökan ska följande ansökningshandlingar bifogas:

  • Curriculum vitae på svenska

Samt i förekommande fall:

  • Intyg som styrker tjänstgöringstid inom hälso- och sjukvård (anställningsavtal styrker ej detta)
  • Max två rekommendationsbrev som är högst ett år gamla.

Anställningsintervjuer kommer att ske efter att annonseringen är avslutad. BT-tjänsten påbörjas 8 november. Senast 1 månad innan tillträde behöver bevis om svensk läkarlegitimation kunna uppvisas.

Vi kommer att begära utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret för de som erbjuds anställning då arbetet innefattar bland annat vård av barn och unga samt psykiatrisk sjukvård.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

AnställningsformVisstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar25
Sysselsättningsgrad100
OrtVarierar beroende på placeringsort
LänVästra Götalands län
LandSverige
Referensnummer2021/1947
KontaktJoakim Björås, projektledare BT i VGR, bt.vgr@vgregion.seEva Engström, Studierektor för AT/BT/ST, bt.vgr@vgregion.se
Facklig företrädareSACO: Anna Das, anna.das@vgregion.se
Publicerat2021-03-30
Sista ansökningsdag2021-05-12

Sista ansökningsdag 2021-05-12

Bastjänstgöring (BT) i Region Stockholm
Dela det här:

Relaterade Artiklar

Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.