fbpx

Västra Götalandsregionen: Behöver kompetenta och kunniga läkare utbildade utanför EU / EES för Prov- / Praktisk Tjänstgöring

Vill du vara med och göra skillnad för människor i din närhet? Västra Götalandsregionen behöver kompetenta och kunniga medarbetare för att på bästa sätt möta invånarnas behov av hälso- och sjukvård.

Här vänder vi oss till dig som har ett legitimationsyrke inom hälso- och sjukvård med utbildning från ett land utanför EU/EES och som behöver göra praktisk tjänstgöring för att kunna söka svensk legitimation. Vi prioriterar personer som är bosatta i Västra Götalandsregionen men även du som bor i en annan region är välkommen att skicka in en ansökan.

Så här fungerar det

Du anmäler genom denna annons ditt intresse för att göra praktisk tjänstgöring i Västra Götalandsregionen. Dina uppgifter blir under sex månader tillgängliga för våra sjukhus och vårdcentraler. Om en verksamhet är intresserad av att erbjuda dig en plats för praktisk tjänstgöring blir du kontaktad av en medarbetare från HR-enheten.

För att ansöka behöver du ha fått godkänt på de teoretiska och praktiska kunskapsproven och fått ett beslut från Socialstyrelsen att nästa steg är praktisk tjänstgöring. (Du kan också ha ett äldre beslut om provtjänstgöring.) Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket och vi rekommenderar att du har gått Socialstyrelsens kurs i författningskunskap innan du påbörjar den praktiska tjänstgöringen.

Den praktiska tjänstgöringen pågår under 3 – 6 månader, beroende på vilket yrke du har. Under den perioden blir du anställd på den förvaltning där du gör din praktiska tjänstgöring och får lön. Du är dock inte garanterad fortsatt anställning.

Efter att den praktiska tjänstgöringen är klar och godkänd måste du vänta på Socialstyrelsens bedömning. Under denna period får du inte arbeta självständigt utan endast som assistent eller motsvarande tills din legitimation har utfärdats. Mer information om hur den praktiska tjänstgöringen ska utföras och hur den ska bedömas finns hos Socialstyrelsen.

För att vi ska kunna behandla din ansökan behöver du bifoga ditt CV, ett kort personligt brev samt ditt beslut från Socialstyrelsen.

När din ansökan varit registrerad i sex månader får du en förfrågan per e-post om du vill förlänga din ansökan i ytterligare sex månader. Om du blir erbjuden en plats för praktisk tjänstgöring ska du radera din ansökan här. När du fått din svenska legitimation kan du istället söka lediga tjänster i Västra Götalandsregionen. Det finns också möjlighet att prenumerera på lediga tjänster till din e-post.

https://kunskapsprovet.com/wiki-page/namn-efternamn-personligtbrev-praktisk-tjansgoring-exempel-mall-gratis-pdf-doc-docx/
https://kunskapsprovet.com/wiki-page/namn-efternamn-lakare-praktisk-tjanstgoring-ansokan-mall-exempel/
https://kunskapsprovet.com/wiki-page/namn-efternamn-cv-praktisk-tjanstgoring-lakare-exempel-mall-gratis-doc-docx-pdf/
https://kunskapsprovet.com/wiki-page/praktisk-tjanstgoring-lakare-lon/

Dela det här:

Relaterade Artiklar

Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.