fbpx

Lunds universitet: Distans insats under hösten 2021 – inför kunskapsprovet för läkare utbildade utanför EU/EES

En unik möjlighet för dig som är läkare och som under hösten 2021 planerar att genomföra Socialstyrelsens kunskapsprov. Genom strukturerad repetition av dina teoretiska medicinska kunskaper ges du möjlighet att på bästa sätt vara förberedd för att klara kunskapsprovet och på så sätt komma ett steg närmare svensk legitimation och ett arbete inom svensk sjukvård.

 ***Insatsen kommer endast att starta under förutsättning att tillräckligt många kandidater uppfyller kraven och att avtal mellan alla parter är på plats för att genomföra insatsen.***

Är du utländsk läkare utbildad utanför EU/EES och vill förbereda dig inför kunskapsprovet på distans? 

Vänligen anmäl dig genom att klicka på knappen “Anmälan” ovan.  ***Insatsen kommer endast att starta under förutsättning att tillräckligt många kandidater uppfyller kraven och att avtal mellan alla parter är på plats för att genomföra insatsen.***

Förbered dig inför Socialstyrelsens Kunskapsprov

Syftet med utbildningen är att förbereda läkare utbildade utanför EU/EES inför Kunskapsprovet. Under 15 veckor går deltagarna igenom samtliga ämnen inom läkarprogrammet, detta med stöd av lärare som undervisar på läkarprogrammet vid Lunds universitet, Medicinska fakulteten. Upplägget fokuserar på att repetera teoretiska kunskaper inför kunskapsprovet, detta med stöd från erfarna lärare som stöttas av läkarstudenter från läkarprogrammet.

Denna utbildning sker i samarbete med Arbetsförmedlingen och är en satsning inom ramen för Snabbspår. Snabbspår är en kedja av insatser, där den här utbildningen är en insats för dig som är ny i Sverige och har erfarenhet eller utbildning inom ett yrke där det finns ett stort behov av personal. Denna utbildning är tillgänglig för alla i hela Sverige om du får en plats via Arbetsförmedlingen. 

Det finns även ett antal platser via Region Skåne, för er som bor i Skåne och inte är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

Upplägg

Studierna kommer att bedrivas på heltid och kan inte kombineras med någon annan aktivitet. Deltagarna kommer att få tillgång till de senaste skriftliga examinationerna från läkarprogrammet vid Lunds universitet och precis som Kunskapsprovet täcker examinationerna alla tio kurser som ingår i läkarprogrammet. Examinationerna har till stor del samma format (flervalsfrågor) som frågorna på Kunskapsprovet och därmed tränas deltagarna på att hantera detta frågeformat på svenska. Vi går även igenom gamla Kunskapsprov för att träna på språk och format, studierna kommer ske självständigt och i grupp. 

Under tiden har deltagarna tillgång till relevant litteratur och bearbetat material på Lunds universitets digitala lärplattform Canvas. Deltagarna kommer att ha kontakt med lärare och läkarstudenter för att få stöd och guidning för att bäst förbereda sig inför provet. Här ingår även moment med gästföreläsare av erfarna lärare som undervisar på läkarprogrammet vid Lunds universitet. Då kan särskilt svåra frågor inom respektive ämne diskuteras.

Insatsen är planerad att starta hösten 2021. Målet är att deltagarna ska vara väl förbereda inför Kunskapsprovet som ges hösten 2021.

Urval:

Det är ofta fler som söker till en utbildning än det finns lediga platser. Då görs ett urval för att bestämma vilka som blir antagna. Urvalet görs av Lunds universitet, Region Skåne och Arbetsförmedlingen.

Vilka personer söker vi?

• Läkarexamen utanför EU / EES• Kompletteringsbeslut från Socialstyrelsen
• Svenska 3 eller motsvarande – all undervisning ges på svenska(även personer utan betyg i svenska 3 kan söka om motsvarande kunskaper inhämtats på annat sätt)• Hög motivation och möjlighet att satsa mycket tid• Ha för avsikt att genomföra kunskapsprovet hösten, 2021. **Observera att denna insats ej är CSN-berättigad**

Informationsträff

Onsdagen den 12 maj
kl 13:30-15:00
För att delta maila: 

inforkunskapsprovet@education.lu.se
(eller gör en anmälan till kursen)

Förkunskaper

– Läkarexamen- Kompletteringsbeslut från Socialstyrelsen- Svenska 3 eller motsvarande- Hög motivation och möjlighet att satsa mycket tid

Kursperiod

Hösten, 2021

Plats

Online 

Sista anmälningsdag

24 maj

Frågor om utbildningen

Maria Lindborg
HR Strateg, Koncernstab HR

international.office@skane.se
Region Skåne

Praktiska frågor

inforkunskapsprovet@education.lu.se

Lund University Commissioned Education

Dela det här:

Relaterade Artiklar

Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.