fbpx

Nytt pilotprojekt i Region Stockholm: Praktisk tjänstgöring för dig med uppehålls- och arbetstillstånd som jobbade minst 6 månder oavsett vilket yrke!

Tjänsten är en anställning för praktisk tjänstgöring under sex månader för läkare och tre månader för sjuksköterskor. Tjänstgöringen följer gällande regelverk från Socialstyrelsen. Detta är ett pilotprojekt som omfattar 10 platser.

Sista ansökningsdag

2020-10-22

Du som söker

Vi söker dig som är godkänd på kunskapsprovets alla delar och har ett beslut från Socialstyrelsen för praktisk tjänstgöring inför legitimation.

Krav:

Socialstyrelsens beslut på praktisk tjänstgöring eller provtjänstgöring.

Att du har uppehålls- och arbetstillstånd.

Meriterande:

  • Arbetat i Sverige i minst 6 mån. Det behöver ej vara ett yrke inom hälso- och sjukvården.
  • Arbetat inom allmänmedicin i hemlandet om du är läkare.
     

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga. Du kommunicerar rakt, enkelt och tydligt både muntligt och skriftligt på det svenska språket med kollegor och patienter. Du är lyhörd, en god lyssnare och hanterar frågor direkt och öppet. Du har vidare ett tydligt patientfokus och arbetar enligt yrkesetiska koder. Du har kompetens och förmåga att ge en säker vård av hög kvalitet med stor respekt för patienten.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Antal platser

  • Två platser för praktisk tjänstgöring för sjuksköterskor på ett av akutsjukhusen (kvälls- och nattjänstgöring förekommer).
  • Åtta platser för praktisk tjänstgöring för läkare på vårdcentraler.

Placering och urval

Tjänsten är en anställning för praktisk tjänstgöring under sex månader för läkare och tre månader för sjuksköterskor. Tjänstgöringen följer gällande regelverk från Socialstyrelsen.
Platserna för praktisk tjänstgöring är spridda inom region Stockholm. Tilldelning av platser sker efter bedömning av lämplighet till tjänst. Vi försöker också ta hänsyn till geografisk närhet till din bostadsadress.

När och hur får jag besked?

Du får besked via e-post eller telefon senast fyra veckor efter att annonseringstiden är avslutad. Antagningsprocessen kommer att innehålla en intervju hos vårdgivare.

Om projektet

Region Stockholm avsätter årligen en budget för att underlätta för vårdpersonal med examen utanför EU/EES-området att få svensk legitimation och en god introduktion till svensk hälso- och sjukvård. Stödet har framför allt beviljats läkare, tandläkare och sjuksköterskor skrivna i region Stockholm för att kunna genomföra praktisk tjänstgöring hos vårdgivare i Region Stockholm. Medlen har huvudsakligen använts för lön till de som genomför tjänstgöring och arvode till handledarna. Det är vårdgivaren som skickar ansökan om att få ta del av dessa medel. 

Nu startar vi ett projekt kring detta som syftar till att tydliggöra ansökningsprocess och uppföljning av de medel som beviljats samt att få till en god regional samordning. Inledningsvis genomförs en pilotstudie och resultatet från piloten kommer att ligga till grund för det fortsatta arbetet. 

Kontaktperson

karima.raza@sll.se

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

www.sll.se/ledigajobb

Dela det här:

Relaterade Artiklar

Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.